Νομικοί και Πληροφορική ΙΙ

042710_ipadjobs_4

Στο πρώτο μέρος του άρθρου «Νομικοί και Πληροφορική» ασχολήθηκα με τις εφαρμογές υποβοήθησης της νομικής επιστήμης καθώς και της οργάνωσης ενός δικηγορικού/συμβολαιογραφικού γραφείου ή νομικής εταιρίας με την βοήθεια του υπολογιστή.

Αλλά πια οι περισσότεροι νομικοί έχουν κι ένα έξυπνο κινητό, πολλοί επίσης έχουν στο σπίτι τους, για την προσωπική τους ψυχαγωγία και μια ταμπλέτα. Το εργαλείο της επικοινωνίας τους, το κινητό και η πλατφόρμα ψυχαγωγίας τους επίσης, μπορούν να γίνουν τα πιο πολύτιμα εργαλεία της δουλειάς τους. Οι νομικές εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες είναι πια ευρέως διαδομένες, τουλάχιστον στις προηγμένες τεχνολογικά χώρες – το κυρίως πλεονέκτημα του έξυπνου κινητού τηλεφώνου και της ταμπλέτας ονομάζεται φορητότητα.

Θα καλύψουμε σ’ αυτό το άρθρο συνοπτικά μερικές από τις καλύτερες εφαρμογές που υπάρχουν για την πλατφόρμα Apple iPhone/iPad για νομικούς, καθώς είναι η πιο δημοφιλής μεταξύ των νέων δικηγόρων και αυτή – λόγω αρχαιότητας – με τις περισσότερες διαθέσιμες λύσεις. Όμως για κάποιον δικηγόρο που έχει κινητό με λειτουργικό Android, Symbian (παλιά Nokia κινητά), Windows Mobile ή Blackberry OS, υπάρχει πάντα η δυνατότητα επικοινωνίας μαζί μου για την εύρεση των λύσεων που ταιριάζουν στις δικές του ανάγκες.

Native εφαρμογές

Calendar/Ημερολόγιο
Το ημερολόγιο που είναι ενσωματωμένο στην συσκευή iPhone ή iPad σας σας επιτρέπει να καταχωρήσετε τα ραντεβού σας και τις ένδικες υποχρεώσεις σας ή να δείτε αυτές που έχετε ήδη καταχωρήσει στον υπολογιστή σας, αφού πρώτα συνδέσετε την συσκευή μ’ αυτόν και την συγχρονίσετε.

Notes/Σημειώσεις
Οι Σημειώσεις σας επιτρέπουν να εγγράψετε γρήγορα πρόχειρες σημειώσεις ή και να δείτε τις συγχρονισμένες με τον υπολογιστή σημειώσεις σας.

Reminders/Υπομνήσεις
Οι Υπομνήσεις είναι μια native εφαρμογή για την δημιουργία υπομνήσεων και το συγχρονισμό αυτών που έχετε στον υπολογιστή σας με την συσκεύη σας.

Contacts/Επαφές
Οι επαγγελματικές σας επαφές και οι πελάτες σας μπορούν να καταχωρηθούν στην εφαρμογή Επαφές, με δυνατότητα υποδιαίρεσης σε ομάδες, και ξανά συγχρονισμού με τον υπολογιστή σας.

Mail
Λάβετε άμεσα και απαντήστε στα mail που σας έρχονται από διάφορες επαγγελματικές πηγές.

Safari
Περιηγηθείτε στους αναγκαίους για την δουλειά σας ιστότοπους, με την άνεση της φορητότητας της συσκευής σας

Εφαρμογές που θα βρείτε και θα κατεβάσετε από το AppStore της Apple

Μέσα στο δικαστήριο/σε παρουσίαση (προς το παρόν η παρουσίαση με εξωτερικά μέσα δεν είναι διαδεδομένη στην Ελλάδα)

TrialPad ($89.99)
Το TriadPad είναι η πιο πρωτοποριακή εφαρμογή παρουσίασης σε δικαστήριο και διαχείρισης νομικών εγγράφων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να παρουσιάσει αποδείξεις σε οποιαδήποτε δίκη ή ακρόαση υπάρχουν τα τεχνικά μέσα για αυτό το σκοπό. Οργανώνοντας πρώτα τις επιδείξεις σας στον υπολογιστή σας, μετά τις εισάγεται εύκολα ως πολλαπλά αρχεία στο TrialPad, διατηρώντας την δομή των φακέλων και των αρχείων ανέπαφη, μέσω του Dropbox ή του WebDAV. Επίσης μπορείτε να εισάγετε έγγραφα από e-mail, την εφαρμογή Photos, το iTunes ή από άλλες εφαρμογές για iPad – μετά απλά τις παρουσιάζετε στο δικαστήριο μέσω VGA, HDMI ή ακόμα και ασύρματα (σε περίπτωση που έχετε καινούργιο iPad και Apple TV).

Μπορείτε επίσης να υποσημειώσετε και οργανώσετε τα πειστήρια σε φακέλους μαρτύρων ή θεμάτων ή να οργανώσετε τα πιο σημαντικά απ´ αυτά και τις υποσημειώσεις σας ανά πάσα στιγμή. Σας δίνεται η δυνατότητα μεγένθυσης σημαντικών περιοχών ενός εγγράφου κατά την διάρκεια της παρουσίασης, δημιουργίας πολλαπλών επεξηγήσεων ανά πάσα στιγμή, όπως επίσης και να συγκρίνετε δύο έγγραφα πλάι πλάι!

Exhibit A ($14.99)
Μπορείτε να παρουσιάσετε τα σημαντικά έγγραφα, τις φωτογραφίες και τα βίντεο σε όμορφη πλήρη HD ανάλυση – με το Excibit A, επίσης σας δίνεται η δυνατότητα να ελέγξετε τι θα δει το ακροατήριο και πότε θα το δει. Δυναμικά εργαλεία παρουσίασης σας επιτρέπουν να επικεντρώσετε, να σημειώσετε και να επισημάνετε τμήματα τις παρουσίασης σας άμεσα, σε πραγματικό χρόνο. Επίσης ένας εικονικός laser δείκτης που τον ελέγχεται με το δάκτυλο σας την ώρα της παρουσίασης, βελτιώνει την ποιότητα της, καθώς σας δίνει την ευκαιρία να τονίζετε καλύτερα τα επιχειρήματα σας. Το Excibit A είναι ένα δυνατό εργαλείο για την οργάνωση και την παρουσίαση πληροφοριών στο δικαστήριο, στην αίθουσα συσκέψεων, στην τάξη ή όπου αλλού χρειάζεται να παρουσιάσετε το μήνυμα σας με δύναμη, καθαρότητα και ακρίβεια.

JuryTracker ($4.99)
Το Jury Tracker είναι το μόνο εργαλείο παρατήρησης του δικαστηρίου και των ενόρκων στην αγορά. Επιτρέπει στον δικηγόρο να παρατηρεί και να κρατάει σημειώσεις για την συμπεριφορά των ενόρκων και των δικαστών με συνέπεια, συνοπτικότητα και αποτελεσματικότητα.

Παραγωγικότητα

Τhings ($9.99)
Η εφαρμογή Things είναι ένας υπέροχα εστιασμένος και εκπληκτικά διασθητικός διαχειριστής εργασιών. Χωρίς να απαιτεί ιδιαίτερη προσπάθεια από την πλευρά του χρήστη, επιτρέπει την διαχείριση λιστών εργασιών προς εκτέλεση, σημειώσεων, υποχρεώσεων και έργων. Μπορεί επίσης να συντονιστεί εύκολα και ασύρματα με την desktop έκδοση.

Audiotorium Notes ($4.99)
Αν κρατάτε σημειώσεις στην διάρκεια συσκέψεων και συναντήσεων ή κατά μόνας, η εφαρμογή αυτή είναι ιδανική για εσάς. Μπορείτε να εγγράψετε σημειώσεις ηχητικές ή γραπτές, να τις οργανώσετε κατά κατηγορία και αντικείμενο, να τις ξαναδείτε και να τις μοιραστείτε με άλλους.

Evernote (Δωρεάν)
Το Evernote σας βοηθάει να θυμηθείτε οτιδήποτε συμβαίνει στην ζωή σας. Από σημειώσεις μέχρι ιδέες, στιγμιότυπα από το iPhone/iPad σας μέχρι εγγραφές φωνής, τα τοποθετείτε όλα στο Evernote και μπορείτε να τα ξαναδείτε όποτε το επιθυμείτε, ενώ ο συγχρονισμός με τον υπολογιστή σας γίνεται αυτόματα.

Billable Hours ($2.99)
Κρατάτε σημειώσεις για το πόσο χρόνο ξοδεύετε μέσα σε μια ημέρα σε εξάλεπτες συνεδρίες; Ξοδεύετε χρόνο για να θυμηθείτε όλη την διαφορετική δουλειά που κάνατε για διαφορετικούς πελάτες στο τέλος της μέρας ή της εβδομάδας, όταν και καταγράφετε τις ώρες που δουλέψατε για τον καθένα τους; Η εφαρμογή Billable Hours σας βοηθάει να σημειώσετε τον χρόνο δουλειάς σας μέσα στην ημέρα, καθιστώντας την διαδικασία της καταγραφής των ωρών εργασίας στο τέλος της μέρας ή της εβδομάδας πολύ πιο απλή.

Έγγραφα

DocumentsToGo ($9.99 η κανονική έκδοση, $16.99 η Premium)
Η εφαρμογή DocumentsToGo επιτρέπει την ανάγνωση και εγγραφή αρχείων σε μορφή Word, Excel, Powerpoint καθώς και την ανάγνωση αρχείων PDF, από το κινητό ή την ταμπλέτα σας. Στην έκδοση Premium συμπεριλαμβάνεται και η δυνατότητα συγχρονισμού με cloud platforms, όπως το Google Docs, το Box.net, το Dropbox, το iDisk και το SugarSync.

Να σημειωθεί εδώ, ότι σε περίπτωση που έχετε κινητό Blackberry με OS 7 και μετά, το DocumentsToGo είναι ενσωματωμένο στην συσκεύη σας εξ αρχής και δωρεάν.

QuickOffice Mobile Suite ($9.99)
Το απαιραίτητο εργαλείο για την ανάγνωση και επεξεργασία αρχείων Word, Excel και PowerPoint, με ενσωματωμένη διαχείριση αρχείων και πρόσβαση σε πολλαπλές υπηρεσίες cloud.

GoodReader ($4.99)
Ο GoodReader είναι η καλύτερη εφαρμογή ανάγνωσης PDF αρχείων για iPad. Μπορείτε μ’ αυτό να διαβάσετε ο,τιδήποτε, οπουδήποτε αλλά το πιο σημαντικό, να μαρκάρετε τα αρχεία PDF με ψηφιακά κουτιά κειμένου, χαρτάκια σημειώσεων, γραμμές, βελάκια και ελεύθερα σχέδια.

Δικτύωση

LinkedIn (Δωρεάν)
Το LinkedIn σας φέρνει σε επαφή με το επαγγελματικό σας δίκτυο άμεσα, με δυνατότητα σύνδεσης και επικοινωνίας με 55 εκατομμύρια άλλους επαγγελματίες από ολόκληρο τον κόσμο.

Ελληνικά εξειδικευμένα προγράμματα με ελληνική νομολογία και αποφάσεις δικαστηρίων

ΝΟΜΟΣ μέσω συμβολαίου κινητού με σύνδεση Vodafone
Το ΝΟΜΟΣ είναι πλέον μια πασίγνωστη βάση δεδομένων ελληνικής νομολογίας και νομοθεσίας και αποφάσεων δικαστηρίων. Σε περίπτωση που ένας συνδρομητής του έχει σύνδεση Vodafone, μπορεί επίσης να έχει πρόσβαση σ’ αυτήν όχι μόνο μέσω του υπολογιστή του, αλλά και μέσω του κινητού του τηλεφώνου.

Νομοθεσία Lite (Δωρεάν)
Νομοθεσία (21,99 €)
Δομική Νομοθεσία ($24.99)
Ελληνική Νομοθεσία – 4K Online (29.99 €)
iNomoi (για iPhone, 21,99 €)
iNomoi HD (για iPad, 21,99 €)

Κάπου εδώ το αφιέρωμα στην σχέση των νομικών με την πληροφορική τελειώνει. Ελπίζω να βοήθησα τους δικηγόρους και τους συμβολαιογράφους στην κατανόηση των πλεονεκτημάτων και δυνατοτήτων της σύγχρονης τεχνολογίας, ώστε να μπορέσουν, μέσω των συνδέσμων και των περιγραφών που δώθηκαν για τις λύσεις που τους προτείνονται, να καλύψουν κάθε πιθανή ανάγκη τους. Αλλά αν δυσκολευτούν κάπου ή χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες ή έχουν τις δικές τους, ιδιαίτερες ανάγκες ή ακόμα καλύτερα πιστεύουν ότι έχουν κάποια ιδέα που να καλύπτει τις ανάγκες των άλλων ελλήνων ή και ξένων δικηγόρων που αναζητά τρόπο υλοποίησης, εδώ είμαστε…

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s